MEGNYÍLT A GYIOKKALOCSA.HU!

Nagyon hosszas tervezés, gondolkodás és ötletelgetés után megszületett a Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat weboldala. A Kalocsán működő GYIÖK - akár hiszitek, akár nem - az országban az egyik legrégebbi és legtöbb eredményt felmutatni képes gyermek-önkormányzati szervezet. 1998 óta töretlenül, évről évre fejlődünk, szervezzük meg a sportnapokat, nyújtunk segítséget a diákoknak vagy evezőt a sárkányhajó kupa versenyzőinek. Így hát arra jutottunk, hogy a nagy múltú és országosan is igen ismert szervezetünkhöz kijár egy méltó, nagy, információ gazdag holnap. Az internetes oldalunk alapkoncepciója, hogy nem kizárólag a GYIÖK-ről szól, hanem számos hozzá köthető szervezetről, tevékenységről. Célunk tulajdonképpen egy kalocsai ifjúsági portál megteremtése volt!

Első hírünkben/bejegyzésünkben szeretnénk egy kis bemutatóval szolgálni, egy kisebb oldaltérképet felvázolni, ami alapján könnyebb lesz megismerni e szerintünk nagyszerű honlapot. A gyiokkalocsa.hu megnyitásával alapvetően az volt a célunk, hogy Kalocsa és a környék megismerje a GYIÖK munkáját és tevékenységét, illetve e mellett pedig egy mindig naprakész, friss tartalmakkal teli portál álljon minden fiatal rendelkezésére. Éppen ezért számos szervezettel kezdtünk együttműködni. 

A KalocsaMenza kft. friss heti étrendjei ezentúl mindig megtalálhatóak lesznek oldalunkon, így már egy hétre előre megtudhatja mindenki, milyen menük közül választhat a menzán. A helyi Vöröskereszt is folyamatosan frissülő információkkal vár mindenki a portálunkon. Ez azt jelenti, hogy itt kerülnek majd meghirdetésre az elsősegély tanfolyamok is, melyek jelenleg nélkülözhetetlenek a jogosítvány megszerzéséhez, épp ezért nagyon fontos, hogy minden érdeklődő időben értesüljön róluk. Az egészségügyi témában további segítséget adhat a Közérdekű menüpont egy almenüje, mely at Iskola-és Ifjúságegyészségügy névre hallgat. Itt az iskolai védőnői és orvosi szolgálatokat, elérhetőségeket és néhány alapinformációt találhatnak látogatóink.

A közérdekű menüpont az összes kalocsai oktatási intézmény adatait és elérhetőségeit tartalmazza, továbbá a továbbtanulás ma igen égető és fontos kérdésében is igyekszünk segítséget adni a Továbbtaulás 2013 menüpontunkban. Az itt található pontszámítási elveket érdemes mindenkinek átbogarásznia, továbbá egy kalkulátor is segíti az érdeklődöket. A jogosítvány megszerzése manapság igen fontos kérdés a fiatalok és felnőttek számára egyaránt, így ehhez is találtok információkat a weblapunkon. Továbbá a nyelvtanulással, nyelvvizsgákkal kapcsolatos kérdésekben is számíthattok ránk. 

A weboldal médiatartalmai közül kiemelendő a galéria, melyben korábbi rendezvényeink fotói tekinthetőek meg, illetve bízunk abban, hogy a jövőben egy fotóssal tudjuk bővíteni rendezvényeinket.

Köszönetet szeretnénk mondani Hadnagy Ákosnak, aki a weblapot készítette és igen odaadó és pontos munkával járult hozzá, hogy ez a nagyszerű honlap elkészüljön; Fekete Krisztiánnak, aki a koncerteket gyűjtötte/gyűjti össze továbbá a Kalocsai Városmarketing kft.-nek, akik megteremtették a lehetőséget, hogy saját oldalunk legyen! 

Kellemes böngészést kíván a GYIÖK csapata!