A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

 

Küldetése:

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt missziója a képviselni a magyar ifjúság céljait és érdekeit hazai és nemzetközi szinten, elősegíteni a fiatalok életének és egészségének védelmét, biztosítani a jövő mozgalmát.

  

Működésének elvei:

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a Magyar Vöröskereszt szervezeti egységeinél fejti ki tevékenységét mindemellett országos ifjúsági hálózatként működik, melyet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezető testületei szabályoznak a Magyar Vöröskereszt vezető testületeinek egyetértésével. A hálózat elemeit az alapszervezetek, csoportok, klubok, a területi, a megyei/ fővárosi ifjúsági tanácsok és a MIVK Elnökség alkotják, melyek a területi, a megyei/fővárosi vezetőségek és az Országos Vezetőség mellett működnek. Feladatuk az ifjúsági tevékenységek koordinálása, irányítása, szakmai segítségnyújtás, az információáramlás biztosítása.

 

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt legfontosabb feladatának tekinti küldetésének betöltését, a Magyar Vöröskereszt Ifjúságpolitikájának képviselését és a Stratégia végrehajtását. Ezen elv a törvényes keretek között előnyt élvez minden más elvvel szemben. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Működését az Ügyrendi Szabályzat szabályozza.