Továbbtanulási Fórum

2009 óta folyamatosan szervezi meg a városi Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat a Továbbtanulási Fórumot. Minden év novemberének végén vagy decemberének elején kerül sor a programra, mely elsősorban a végzős középsikolás évfolyamoknak szól, de az összes középiskolai évfolyamot várjuk. A rendezvény lényege, hogy itt nem egy külső személy egy adatokra, puszta és száraz tényekre épülő prezentációt ad elő, hanem volt kalocsai diákok, ma is aktív hallgató vagy frissen végzett fiatalok mutatják be az adott intézményt saját szemszögükből.

Első sorban a volt GYIÖK-ösöket várjuk vissza minden évben, de e mellett évről évre egyre többen térnek vissza hozzánk, számos olyan személy, aki nem volt az önkormányzat tagja középiskolás vagy áltlaános iskolás évei során. 2009-ben még mindösszesen egy 20-30 fős társaságnak adott elő 5-6 előadó igen tartalmas bemutatókat, 2012-ben azonban már a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény színháztermét és az épület jelentős részét sikerült megölteni az érdeklődőkkel és közel 20-an mutatták be egyetemüket/főiskolájukat.

Az esemény során természetese az aktuális érettségizetési rendszer is bemutatásra kerül, illetve a szóróanyagok és prospektusok segítségével még átfogóbb képet kaphat a kalocsai diákság a felsőoktatás helyzetéről.

A 2011-es plakát A 2012-es plakát