Sportnap

 

A Sportnap Kalocsa és a GYIÖK egyik legjelentősebb rendezvénye, a város talán legváltozatosabb sporteseménye. Ez nem más, mint az adott év számának megfelelő percig való sportolás megállás nélkül. Ez 2012-ben azt jelentette, hogy Péntek délelőtt 10  órától egészen szombat este 19:32-g mozgott együtt az egész város. 2001-ben egy lelkes kis csapat szervezte meg az első sportnapot, azóta több mint 16 ezer embert sikerült megmozgatnunk. Célunk a város megmozgatása és a sport népszerűsítése: az apró gyermekektől egészen a felnőtt korosztályig kínálunk teljesen ingyenes programokat a mozogni vágyóknak, a város bel-és külterületén egyaránt. Az eseményre minden év októberének első hétvégéjén  kerül sor. 

Ezidáig 11 sportnapot élt meg a város, mely az országban egyedülálló módon több, mint 10 sportágban kínál mozgási és szórakozási lehetőséget. A sportágak száma minden évben változik, mely leginkább az aktuális trendektől és a népszerűségtől függ. Azonban számos sportág minden évben jelen van: foci, kosárlabda, röplabda, úszás, futás, kerékpár, asztalitenisz, ovitorna. Ezek mellett pedig a következő sportágak jelentek meg az elmúlt 11 év folyamán: ,,nagy vagy" vetélkedő, floorball, sakk, lovaglás, gyaloglás, vízilabda, aquafittness, fittness,streetball, kézilabda, tenisz. 

2011-ben a 10. sportnap alkalmával elkészült egy összegzés az elmúlt sportnapok adatainak összeadásával. Íme ennek aktuálisra frissített változata: 11 év, 22 nap, 22074 perc, 24 sportág, 14 helyszín, több mint 170 lelkes szervező, 99 átvirrasztott óra, több mint 17200 megmozgatott ember, megszámlálhatatlan mosoly! :)

Pár éve pedig szokásunkká vált, hogy a sporteseménynek egy himnuszt választunk, melyre egy közös flashmob táncot tanulunk be. Ezt 2011-ben csináltuk először a Waka Waka c.  Shakira dallal, melyre a rendezvény végére az egész város a közös táncot járta. 2012-ben a flashmob és a sportnap zenéje az Endless Summer volt.

 

 A 2011-es plakát A 2012-es plakát