Sárkányhajó Kupa

Szervezetünk immáron legnagyobb rendezvénye a június első felében (egészen pontosan a Kék Madár Fesztivált követő hétvégén) megrendezett Sárkánhyajó Kupa. Az első kupát  2011-ben szerveztük meg, az ötletgazda többek között városunk polgármestere volt; sikerült kihasználni azt is, hogy tagjaink között számos evezőst is számlálhatunk, akik kapcsolataik révén bevonták a Bajai Sárkányhajó Clubot, kik egészen a mai napig is rendezvényünk fő partnerei. A bajaiak segítsége nagyon fontos, hiszen az ő hajóikban evezhet a közel 1000 versenyző, az ő segítségük nélkül minden második hajó felborult vagy belement volna a nádasba a futamok közben :).

A helyszín a Kubikus Park meletti Vajas-partszakasz, azaz az Ecetgyár utcai és a Mátyás király utcai hidak közötti folyórész, ez egészen pontosan 226,5 métert jelent. Ez a távolság gyalogszerrel igazán  nem hosszú, de egy 10 evezőpáros, óriási hajót hajtva már igen fárasztó lehet. A verseny három kategóriában zajlik: az általános iskolások és a középiskolások 2 fő felnőttel szállhatnak hajóba, versenyzésük díjmentes; a felnőtt csapatok pedig nevezési díj ellenében ülhetnek bele a sárkányokba, mely 2012-ben 1000 Ft volt, ezzel messze a legolcsóbb ilyen jellegű rendezvény volt a régióban. Minden kategóriára érvényes azonban, hogy legalább 6 fő női versenyzőt ki kell állítani, illetve a 20 fő evezős mellé egy dobod is kell, hiszen annak ütemére húzzák a vízben az evezőt a többiek.

A versenyt eddig mindig könnyűzenei programokkal színesítettük és nem maradhat el a tombola sem, melynek során minden csapatból legalább egy ember nyereményhez jut. A tavalyi alkalommal közös szalonnasütéssel záródott az esemény. 

A 2011-es plakát A 2012-es plakát