Fordított Nap

2001-ben szerveztük meg először a városi Fordított Napot, melynek során helyet cserélt tanár a diákkal, GYIÖK-ös képviselő,  a városi testülettagjával. Ez után hosszú szünet következett, majd 2011-ben, a 10 éves jubileum alkalmából újra feje tetejére állt Kalocsa. Abban az évben elhatároztuk, nem várunk a következő évfordulóra, hagyománnyá fejlesztjük a rendezvényt. Minden év márciusának végén vagy áprilisának elején jön el a nagy felfordulás, lehetőleg az április elsjéhez legközelebbi pénteken. Kivételes alkalom volt 2012, mikor péntek 13-án tartottunk Fordított Napot.

2011 óta  folyamatosan bővül a programsorozat. Természetesen minden évben meghirdetjük iskolák számára a nagy napot, melynek során minden oktatási intézmény több tíz diáknak ad évről évre lehetőséget, hogy taníthasson vagy csak egy játékos órát tarthasson az év vége felé közeledve. Kalocsa polgármestere és önkormányzatának tagjai a GYIÖK-ös képviselők székébe ülnek az iskolapad mögé, a várost egy napra az ifjúság irányítja. 

A ,,helycserés támadások" mellett azonban mindig további kísérőprogramokkal  várjuk a fiatalokat. 2011-ben közös papírrepülőreptetéssel egybekötött flashmobot tartottunk, ezt megelőzően pedig egy városismereti vetélkedőt. 2012-ben a Sétáló Utca telt meg rengeteg diákkal, akik egy közös versenyben csaphattak össze rajzolás, leleményesség és gyorsaság terén. 

A média is igencsak kiveszi részét ezekben a programokban, hiszen 2012 óta több diák a Korona Rádió reggeli/délelőtti műsorait vezethette, illetve a KaloHírek szerkesztőségébe is beült egy képviselőnk. Összefoglalva: ezen a nagy napon minden a feje tetejére áll. 

A 2011-es és '12-es plakát A 2012-es alternatív plakát